Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHTİSASLAŞMA FARKLI UFUKLAR AÇACAK

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, asÜ’nün spor ve sağlıkalanında ihtisaslaşacak üniversite olarak seçildiğini söyledi. bunun, zamaniçinde pek çok anlamlı çıktısının olacağını kaydeden Şahin, “hem Üniversitemiz,hem de şehrimiz için heyecanı yüksek biçimde çalışıyoruz” dedi. 

38devlet üniversitesi arasından seçilen 5 üniversiteden birisi olmanın gururverici olduğunu belirten prof. Şahin, “bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşmasıve İhtisaslaşma projesi” ile asÜ’nün, kendisiyle yaşıt üniversiteler arasındabir faz daha yukarı çıktığını kaydetti. spor ve sağlık alanındaihtisaslaşacaklarına dikkat çeken Şahin, “elbette bu alanlar dışındaki diğertüm alanlarda çalışmalarımız aynen devam edecek. İhtisaslaşma, bizlere spor vesağlık alanında yeni sorumluluklar, yeni ödevler yüklüyor. yani asÜ, bu alanlaözel olarak ilgilenecek. bilhassa ihtisaslaşacağımız alandaki akademikçalışmalar, şehrimiz için de farklı bir ufuk açacak. ticaretten ekonomiye,sanayiden sosyal faaliyetlere kadar geniş bir zeminde bu ihtisaslaşmanın müspetçıktıları görülecek” dedi. asÜ’nün bu ihtisaslaşmanın bir ayağını temsileettiğini, aslında çalışmanın şehrin pek çok dinamiğini de yakındanilgilendirdiğini kaydeden rektör Şahin, “İhtisaslaşma bir bakıma ‘birlikteÇalışma’ temeline dayanıyor. bu, yeni bir akademik değişim ve bölgesel kalkınmaanlayışının bir yansımasıdır. spor ve sağlık alanına dair akademik çalışmalaryoğunlaştıkça yeni alanlar ortaya çıkacak, bu durum alanlara dair sanayifikrini ve ürünleri ortaya çıkartacak, ortaya çıkan ürünler de hemÜniversiteyi, hem de şehri bambaşka bir noktaya taşıyacak ve şehrimiz ve bualanlarda bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

uzunsüredir titizlikle bu çalışmayı sürdürdüklerini ve çalışmaların meyvesinialmaktan mutlu olduklarını kaydeden Şahin, “bu proje tüm şehrimize hayırlıolsun. neler yapılabileceğine ve yol haritasına ilişkin çalışmalarımızaralıksız şekilde devam ediyor” dedi.

haberyaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!