Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

IHLARA’DAN BİLİME YOLCULUK

“ihlara’dan bİlİme yolculuk” projesi

“ihlara’dan bİlİme yolculuk” projesi dün aksaray bilim vesanat merkezinde başladı. 4004 tÜbİtak doğa eğitimi ve bilim okullarıkapsamında aksaray bilim ve sanat merkezi tarafından hazırlanan “ihlara’danbilime yolculuk” projesi tÜbİtak tarafından kabul edilerek desteklenen projebaşladı. 

dün açılışı yapılan projeye aksaray İl milli eğitimmüdürü hacı Ömer kartal, İl milli eğitim müdür yardımcısı hayrullahalaboyun,  aksaray Üniversitesiveterinerlik fakültesi dekanı mustafa cemal darilmaz, aksaray Üniversitesiakademisyenleri, aksaray milli eğitim müdürlüğüne bağlı okul müdür ve yardımcıları,aksaray bilim ve sanat merkezi müdür ve Öğretmenlerinin katılımıyla açılışgerçekleşti.

aksaray İlinde milli eğitim bünyesinde ilkigerçekleştirilecekolan “ihlara’dan bilime yolculuk projesi”, 02-07 temmuz 2018tarihleri arasında, aksaray bilim ve sanat merkezi biyoloji Öğretmeni dilekkarataŞ’ın yürütücülüğünde, başta aksaray Üniversitesinden olmak üzere farklıÜniversitelerden alanında uzman 3 profesör, 4 doçent, 6 doktor Öğr. Üyesi, 1arş. gör. dr., 2 Öğretmen olmak üzere 16 eğiticinin katılımıylagerçekleştirilecektir.proje kapsamında, aksaray’da bulunan jeolojik,jeomorfolojik ve tarihi geçmişi açısından önemli özellikleri barındıran gülağaçİlçesi kızılkaya köyü (aşıklı höyük), güzelyurt İlçe merkezi,  İlçede bulunan ihlara vadisi ve çevresi seçildi.

projedeki temel amaç isesosyo-ekonomik düzeyi ortalamanınaltında bulunan bölgelerde yaşamalarının dezavantajlarını akademikbaşarılarıyla avantaja dönüştürmüş olan başarılı öğrencilerin, belirli birprogram çerçevesinde, fen, teknoloji ve doğa eğitimi alanında, doğayı anlama,yaşadıklarını sorgulama, farkındalıklarını ve bilgilerini artırılmasıamaçlanmaktadır. ayrıca,öğrencilerin elde ettikleri kazanımları yapılandırarakgünümüz teknolojisine uyum sağlayabilen fertlerin yetişmesi de hedeflenmektedir.

Öğrencilerin, bu projeyle elde ettikleri bilgi vedeneyimlerle doğayı ve çevresini tanıyan, etrafını bilinçlendiren, dünyanınsürdürülebilirliği için olumlu tutum ve davranış geliştiren fertler olarakhayatlarını devam ettirecekleri düşünülmektedir.

proje etkİnlİk lİstesİ

esrarengiz hazine

baskı tişört

hasandağı ve çevresi

volkan nasıl patlar

her yönüyle ihlara vadisi: jeomorfolojik ve kültürelözellikleri

her yönüyle ihlara vadisi: fauna özellikleri

her yönüyle ihlara vadisi: flora özellikleri

gök atlası ve usturlap yapıyorum

30 benim galileoskopum

tozdum, dondum, kuyruklu yıldız oldum

astronomi ile İlgili mobil uygulamalar

gökyüzü gözlemi

sucul ve karasal böcekleri tanıyorum

böcek koleksiyonu yapıyorum

farklı bitki dna’larını görüyorum

agaroz jel elektroforezi ile farklı bitki dna’larınıkarşılaştırıyorum

aşıklı höyük’ ü tanıyorum

güzelyurt’un tarihi Öğreniyorum, yerleşimlerin resminiyapıyorum

güzelyurt’ta gps İle bayraklarıtopluyorum

geleceğimi düşünüyorum doğayı koruyorum.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!