Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

IHLARA’DAN BİLİME YOLCULUK-II PROJESİ KABUL EDİLDİ

aksaray bilim ve sanat

aksaray bilim ve sanat merkezinin bir projesi dahatÜbİtak tarafından kabul edilerek desteklendi.

aksaray bilim ve sanat merkezi’nin “ihlara’dan bİlİmeyolculuk-ii” projesi, tÜbİtak 4004 doğa eğitimi ve bilim okulları desteklemeprogramı kapsamında tÜbİtak tarafından desteklenmeye değer görüldü.

aksaray bilim ve sanat merkezi(bİlsem)’nin, tÜbİtak tarafından, tÜbİtak 4004 kapsamında 02-07 temmuz 2018tarihleri arasında gerçekleştirdiği “ihlara’dan bİlİme yolculuk-i” projesindensonra, aynı kapsamda 24-30 haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan ikinciprojesi de desteklendi.

“ihlara’dan bİlİme yolculuk-ii”projesi, aksaray bilim sanat merkezinin ev sahipliğinde, aksaray bİlsembiyoloji Öğretmeni dilek karataŞ’ın yürütücülüğünde, proje uzmanı dr. Öğr.Üyesi funda varnaci uzun ve proje ekibi tarafından, 24-30 haziran 2019tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

projede, aksaray Üniversitesi,dokuz eylül Üniversitesi, hacı bektaş veli Üniversitesi, erciyes Üniversite’ sinden9 öğretim üyesi olmak üzere 12 eğitmen tarafından, aksaray İl millî eğitimmüdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören 24 öğrenciye etkinlik yaptırılacak.

26 farklı etkinliğin planlandığıprojeyle; fen, teknoloji, matematik, sanat ve doğa eğitimi alanlarında, öğrencilerin,doğayı anlamaları, yaşadıklarını sorgulamaları, farkındalıklarını vebilgilerini arttırmaları amaçlanmıştır. aynızamanda, öğrencilerin elde ettikleri kazanımlarla doğayı koruyarak doğayauyumlu fertler olarak yetişmeleri hedefleniyor.

proje ile ilgili bilgilere ise https://ihlaradanbilimeyolculuk2.weebly.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan
Sıradaki Haber Yaz aylarında eğitim heyecanı: MEB Aksaray’da ücretsiz yaz okullarını duyurdu!