Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hem eğitici hem eğlenceli şekilde Türkçe’yi öğreniyorlar

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkçe’nin zenginliklerini anlamak ve kullanımını bilinçli bir şekilde yaygınlaştırmak için yürütülen projeler tüm hızıyla devam ediyor.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Dilimizin Zenginleri” isimli proje devam ediyor. Aksaray’da ve tüm Türkiye’de Türkçenin bilinçli bir şekilde ve doğru şekilde kullanılması için çeşitli projeler gerçekleşiyor. Bu kapsamında yer alan çalışmalardan bir tanesi de “Dilimizin Zenginlikleri” isimli proje oluyor. Aksaray’da öğrencilerin ilkokul çağında Türkçeyi doğru öğrenmesi ve düzgün bir dil ile konuşmanın tüm olanaklarına sahip olabilmeleri için kelime dağarcıklarını genişletmek önem arz ediyor.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin kelime dağarcıklarını geliştirmek ve temiz bir diksiyona sahip olabilmeleri adına okullar içerisinde Türk yazarların edebi eserlerinin okunması hususunda teşviklerde bulunuyor. “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında okullarda sınıflar içerisine öğrenciler tarafından Türkçe sözlüğünde yer alan kelimelerin pekiştirilmesinin yapılması sağlanıyor.

Haber: Ağustos Gerçe