Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görme Engellilerin EKPSS’ye Hazırlık Süreci; Aksaray’da Destek Programları Hız Kesmiyor!

Aksaray Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen

Aksaray Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen eğitim ve deneme sınavlarıyla görme engellilerin Ekpss sürecine hazırlığı devam ediyor.

Aksaray Belediyesi’nin liderliğinde, görme engellilerin daha aktif bir şekilde topluma katılımlarını desteklemek adına önemli adımlar atılıyor. 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü, Gamador İnşaat, Aksaray Engelsiz Spor Kulübü ve Aksaray Albino ve Görme Engelliler Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen Ekpss kursları, yoğun bir tempoyla devam ediyor.

Cuma ve Cumartesi günleri gönüllü okuyucular eşliğinde düzenlenen deneme sınavları, görme engelli bireylerin sınav sürecine hazırlık adına önemli bir aşama olarak öne çıkıyor. Bu etkinliklerle beraber Pazar günleri eklenen 4 saatlik matematik dersleri, katılımcıların daha kapsamlı bir şekilde hazırlanmasına olanak sağlıyor.

Son olarak, Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmeni Rahmi Sinankılı’nın önderliğinde, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ ve Gamador İnşaat Aksaray Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Cuma Ali Sinankılı tarafından görme engelli bireylere, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (Ekpss) süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Görme engellilerin bu süreçte başarılı olabilmeleri adına yapılan bilgilendirme toplantısı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Haber:  Ağustos GERÇE