Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görme Engelli Müzik Öğretmeni Engellilere Ders Veriyor

aksaray’da görme engelli müzik

aksaray’da görme engelli müzik öğretmeni cuma alisinankılı, down sendromlu öğrencilere saz kursu veriyor.

doğuştan görme engelli olan ve gittiği görme engellilerokulunda öğretmeni sayesinde müziğe yönelerek hayata tutunan sinankılı, müziktutkusunu öğretmenlikle taçlandırdı.

müziğin kendisine sabretmeyi, birkaç işi aynı andayapabilme, problem çözebilme ve üretken olma gibi birçok özellik kazandırdığınainanan sinankılı, çevresindeki engellilere umut olmak için de gayretgösteriyor.

“amacımızetkinliklere katılmalarını sağlamak”

aksaray engelli anneleri derneği ve halk eğitim merkeziiş birliğinde down sendromlulara yönelik açılan kursta gönüllü öğretmenlikyapan sinankılı, aa muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin farklıetkinliklere katılarak hayata tutunmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarınısöyledi.

her engellinin kendisi gibi içinde yaşadığı toplumafaydalı bireyler olmasını istediğini belirten sinankılı, şöyle devam etti:

“halk eğitim merkezi bünyesinde, engelli anneleriderneğimiz ile açtığımız bu kursu 4 haftadır devam ettiriyoruz. İlk haftamızrap vuruşlarını öğrendiler. Şu anda da notaları öğretiyoruz. gayet başarılıöğrenciler. azimliler, çok seviyorlar bu işi. Önemli olan da bu zaten. biretkinlik yapmaları ve yaptıkları etkinliklerden kendilerinin de mutlu olmalarıbizim için çok önemli. Öncelikli amacımız bu. bunun için de şu ana kadar önemlimesafe aldık.”

“zayıflıkdeğildir, sadece farklılıktır”

sinankılı, 3 aralık dünya engelliler günü’nde, tümdünyada olduğu gibi türkiye’de de birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini, bununda engellilerin sorunları konusunda bir farkındalık oluşturduğunu anlattı.

toplumun, bu tür etkinliklere ilgisinin kendilerini mutluettiğini vurgulayan sinankılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“engelli kardeşlerimiz bu tür etkinliklerde görevalıyorlar. yıl boyunca yapılan bu aktivitelere toplum olarak duyarlı olalım.engellilerin neler başarabildiklerini görelim. engellilerin de bu toplumunbireyi olduğunun farkında olalım. engel bir yokluk, yoksunluk veya zayıflıkdeğildir, sadece farklılıktır. İnsanımızın bunu bilmesini, yüreğindehissetmesini istiyoruz. herkesin engelli adayı olduğunu, bu durumun herkesinbaşına gelebileceğini bilmemiz lazım.”

“Çok güzelbir birliktelik oluşturduk”

engelli anneleri derneği başkanı gülay Öztürk ise el eleverildiğinde birçok sorunun aşılabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“burada, hocalarımız, aileler ve engelliçocuklarımızla çok güzel bir birliktelik oluşturduk. cuma ali hocama teşekkürediyoruz. Çocuklarımızla yakından ilgileniyor. kendisi de görme engelli. yakınilgisi ve içten yaklaşımı ile çocuklarımızı çok daha iyi tanıyıp yönlendirdiğineinanıyorum. verimli sonuçlar alıyoruz. Çocuklarımız da çok gayret ediyor. buemeklerin karşılığını da mayıs ayında düzenleyeceğimiz etkinliklerde görmeyiarzu ediyoruz.”

kursa katılan öğrencilerden mesut yılmaz Çakır damutluluğunu dile getirerek, “her cumartesi ve pazar kursa geliyorum.hocamla tanıştık ve memnun kaldık. hocam bize müzik öğretiyor. allah razıolsun.” diye konuştu.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!