Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÖNÜLLÜ ELÇİLER ASÜ’DE

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, türkiye’nin İmparatorlukbakiyesi bir ülke olduğunu ve gönül coğrafyasının çok daha geniş bir alanıkapsadığını ifade etti. 

trthaber tarafından hazırlanan “gönüllü elçiler” programının konuğu asÜ oldu.program, üniversite eğitimi almak için dünyanın farklı ülkelerinden aksaray’agelen öğrencilerin hikâyelerini izleyiciye aktarıyor. türkçe öğrenme süreci,sosyal ilişkiler, yeni bir yaşantıya adapte olma, kendi kültürünü yaşama,türkiye, aksaray… birbirinden farklı detayların uluslararası öğrencileringözünden anlatıldığı programın çekimleri tamamlandı. rektör Şahin, zinciriyemedresesi’ndeki çekimler esnasında yaptığı konuşmasında, aksaray’ınuluslararası öğrencilerin de evi olduğunu söyledi. türkiye’nin gönülcoğrafyasının çok daha geniş bir alanı temsil ettiğine dikkat çeken Şahin,“burası, geçmişten bu yana farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı bir coğrafya.Şehrimizdeki ve Üniversitemizdeki tüm uluslararası öğrenciler kendilerinievinde hissetmeliler” dedi. Şahin, konuşmasının devamında kampüsteki fiziki veakademik imkânları anlattı; geleceğe dair tüm planları uluslararası öğrencileride kapsayacak biçimde şekillendirmeye çalıştıklarını belirtti. tolga Özlü’nünyönetmenliğinde gerçekleşen çekimlerde rektör Şahin, yemenli bir öğrencininevinde yemen kahvesi yaptı, ney üfledi.

Üniversiteüst yönetiminin de çekimlerine katıldığı programda zinciriye medresesi’ndedüzenlenen kültür gecesi, kampüsteki bisiklet turu, mehteran gösterisieşliğinde aşure etkinliği ve ağaçlandırma çalışmaları gibi renkli detaylar dayer alıyor.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber Aksaray’da okuryazar oranı kaç oldu?