Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de bu yaz çocuklara spor bayramı oldu

ESKİL GENÇLİK VE SPOR

ESKİL GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRÜ MİHMAN ALTINTOP:
Eskil’de bu yaz çocuklara spor bayramı oldu

Okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler bu yıl yaz spor okullarına yoğun ilgi gösterdi. Eskil Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bu konuda yaz boyunca ücretsiz kurslarla başarılı bir çalışma gerçekleştirdi. Yüzme, jimnastik, futbol, tekvando, atletizm, fitness gibi 7 farklı branşta tamamen ücretsiz hizmet veren Eskil Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, öğrencilerin gözdesi oldu. İlçe Müdürü Mihman Altıntop’ta kursların öğrencilere duyurulması, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması, yüzme branşında kullanılan havuzun temizliği ve klorlanması gibi konularda ilgili kurumlarla koordineli olarak çalışarak öğrencilerin yaz spor okullarından en iyi şekilde faydalanmasında son derece etkili bir rol oynadı. Öğrencilere olan ilgisi ve sporu sevdirmek adına yaptığı çalışmalarla Eskil halkının da takdirini toplayan Altıntop, Eskil’de bu yaz spor bayramı yaşandığını söyleyerek toplam 820 öğrencinin kurslardan faydalandığını belirtti.

“PAYDAŞLARIMIZ OLMADAN YAPAMAZDIK”
Eskil’de, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çalışmaları göz dolduruyor. 7 farklı branşta açılan kurslar ile öğrenciler yaz tatilini dolu dolu geçirdi. Yüzme için kullanılan havuzun temizliği ve düzenli olarak klorlanması ile öğrencilere bulaşabilecek hastalıklarında önüne geçilerek güvenli bir yüzme eğitimi verildi. Yaz spor okulları başta olmak üzere verdikleri hizmetler hakkında bilgi veren Eskil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop, “Bu sene 7 farklı branşta yaz spor okulları kapsamında öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün bize tahsis etmiş olduğu 7 tane antrenör içinde kendilerine teşekkür ediyoruz. Paydaşlarımız nezaretinde bu hizmetleri yapıyoruz. Tek başımıza yapma imkânımız olmuyor. Çocuklarımızın buraya gelmesinde gitmesinde, çocuklarımızın spor faaliyetlerindeki spor kıyafetler gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında Eskil Kaymakamlığımız bize çok büyük destek veriyor. Kaymakamımız Yunus Coşkun’a bu konuda çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz, antrenörlerimizin belediyenin yurdunda kalması noktasında çok destek oldular. Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüz, tüm okullara yazı göndererek duyuru yapılması ve çocuklarımızın teşvik edilmesi noktasında destek verip tüm çocukları buraya yönlendirdiler. İlçe Emniyeti ve Jandarma çocukların güvenliği noktasında çok büyük destek oldular. Paydaşlarımız olmadan yapamazdık. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUNUYOR”
Bu yıl yaz spor okullarına 820 öğrenci kaydettiklerini ifade eden Mihman Altıntop, “Çocuklarımızın hepsi farklı branşlardan farklı antrenörlerle kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar. Bu imkânlar dâhilinde çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, çevrenin vermiş olduğu sıkıntılı durumlardan kendilerini korumuş oluyorlar. Özellikle geri dönütü olan ailelerimiz oluyor. Çok sevindiklerini söyleyerek daha farklı branşların açılmasını talep ediyorlar. Biz eliğimizden geldiği kadar branşları çoğaltmaya çalışıyoruz. Bundan sonra ki süreçlerde de elimizden geldiğince özellikle okçuluk gibi farklı branşları açarak, vatandaşlarımızın taleplerine odaklanmayı planlıyoruz.” dedi.

YAZ SPOR OKULLARINDA Kİ KURSLAR TAMAMEN ÜCRETSİZ
Bu yaz Eskil’de bir spor bayramı olduğunu ve yaz tatilinin dolu dolu geçtiğini vurgulayan Mihman Altıntop, “Okullar açılana kadar eğitimlerimiz devam edecek. Yüzme haricinde diğer tüm branşlarımızın tamamını okullar açıldıktan sonra da devam ettirmeyi planlıyoruz. Antrenörlerimiz, sözleşmeli. Eğer antrenörlerimiz bizimle çalışmaya devam ederse sene boyunca da daha ileriki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz. Yaz spor okullarımızda açtığımız kurslarımız tamamen ücretsizdir.” şeklinde konuştu.

“EŞMEKAYA’YA DA KURSLAR AÇILMASI KONUSUNDA ÇOK FAZLA TALEP VAR”
Eşmekaya kasabasından ve ilçe merkezine uzak köylerden de öğrencilerin yaz spor okullarına yoğun ilgi gösterdiklerini ve geliş gidiş konusunda zorlandıkları için Eşmekaya’ya da kursların açılmasını talep ettiklerini dile getiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop, “Güneşli, Başaran, Bozcamahmut gibi köylerimizden gelen öğrencilerimiz için ilerleyen zamanlarda Eşmekaya kasabasına bir gençlik merkezi ya da spor merkezi açılırsa antrenör desteği sunabiliriz. Antrenörlerimiz, bizim kontrolümüzde olarak birkaç branş açılabilir. Bu sene yapamadım ama bunu gelecek yıl inşallah planlamayı düşünüyorum. İlçe Müdürlüğümüzün imkânları dâhilinde olabildiğine bu salona yerleştirmeye çalıştık. Burayı bir spor merkezi haline getirdik. Yüzme, jimnastik, futbol, tekvando, atletizm fitness gibi branşları bir araya toplayarak, antrenörlerimiz ve öğrencilerimizin bizim kontrolümüzde olmasını istediğimiz için bu şekilde yapmayı tercih ettik. Servis imkanımız olsaydı daha çok öğrenci ve sporcu adayına yetişme imkanımız olurdu.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Ağustos GERÇE