Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Enderun yaz okulundan muhteşem kapanış

Aksaray Enderun Aileyi Koruma

Aksaray Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği ile Enderun Eğitim Vakfı’nın düzenlediği “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında her yıl gerçekleştirilen Enderun Yaz Okulu, Aksaray Kültür Merkezi’nde büyük bir kapanış programıyla sona erdi. Bu yıl 3 Temmuz’dan 4 Ağustos’a kadar süren etkinlik, çocukların yaz tatilini hem eğitici hem de eğlenceli bir şekilde değerlendirmelerine olanak sağladı.

Programın açılışı, Kur’an tilavetiyle yapıldı. Enderun Eğitim Vakfı Aksaray Şube Başkanı Mehmet Çekiç’in konuşmasıyla devam eden etkinlik, çocuklar ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Başkan Mehmet Çekiç, “Bu yaz okuluyla amacımız, çocuklarımızın yaz aylarını değerlerimizle buluşturarak daha verimli ve anlamlı bir şekilde geçirmelerini sağlamaktı. Bu hedef doğrultusunda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Hz. Peygamber’in Hayatı (Siyer) ve Adabı Muaşeret gibi dersler verdik. Ayrıca öğleden sonraları da çocuklarımıza spor etkinlikleri, sanatsal aktiviteler ve sinema günleri sunarak eğlenmelerini sağladık” dedi.

Etkinliğin öne çıkan anlarından biri, öğrencilerin yaz boyunca yaptıkları etkinliklerden oluşturulan videoların velilere izletilmesiydi. Ardından öğrenciler, gönüllü öğreticiler eşliğinde sınıf sınıf skeçler, tiyatrolar, ezgiler ve ilahiler sergilediler. İslami Rap ve Bayrak Gösterisi ise izleyenlerden büyük takdir topladı.

Programın son bölümünde, öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi ve etkinlik resmi olarak sona erdi.

Enderun Yaz Okulu’nun başarılı ve renkli kapanışı, çocukların tatil dönemlerini hem öğrenerek hem de eğlenerek geçirmelerine olanak sağlarken, ailelerin memnuniyetini kazandı. Gelecek yıl için merakla beklenen etkinlik, bölgedeki eğitim ve kültürel etkinliklere değer katan bir örnek olarak hafızalarda yerini aldı.Haber;Ağustos Gerçe