Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMBRİYO TRANSFERİ YAYGINLAŞIYOR

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, embriyo transferiuygulamalarının giderek yaygınlaşması adına çalıştıklarını söyledi. 

aksaraydamızlık sığır yetiştiricileri birliği (adsyb) başkanı bekir kayan’ı ziyareteden asÜ rektörü, türkiye’nin et ihtiyacı konusunda dışa bağımlılığınınazaltılmasının, nitelikli ırklar elde etmekle mümkün olabileceğini ifade etti.bu kapsamda embriyo transfer uygulamalarına dair bir projeyi hayatageçirdiklerini anlatan Şahin, “Üniversiteler bazında türkiye’de ilk kez asÜ’dekurulan embriyo transferi eğitim uygulama ve araştırma merkezi, hayvancılıktadışa bağımlılığı azaltmak için saha uygulamaları gerçekleştiriyor. proje,sahada uygulama bakımından da önem arz ediyor. büyük işletmeler konuya ilgigöstermeye başladı” dedi. Şahin, kısa süre içerisinde merkeze suni tohumlamalaboratuvarı da kurulacağını, burada büyükbaş-küçükbaş hayvanlar ile balıklara yöneliküreme çalışmaları yapılarak eğitimlerin verileceğini kaydetti.

adsybbaşkanı bekir kayan da, embriyo transferine dair uygulamanın kendilerini dememnun ettiğini belirterek, “sayın rektörümüze ziyareti münasebetiyle teşekkürediyoruz” dedi. ziyarette, rektör Şahin’e, teknik bilimler meslek yüksekokuluÖğretim görevlisi muhammet gümüşsoy da eşlik etti.   

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber Aksaray’da öğretmen başına düşen öğrenci sayısı kaç oldu?