Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitimde Eşitlik İçin Adım: Ücretsiz Eğitime Öncelik Sağlanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlık tarafından yapılan değişiklikle beraber, ücretsiz okutmada öncelik sağlanana çocukların yerleştirme işlemlerinde merkezi olarak yapılmasına ilişkin karar alındı.
5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’n kapsamında, harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve ortaokul çağındaki çocukların haklarının koruması, barınması ve bakım kararına verilen çocuklara yönelik yapılan değişiklikle beraber öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sunacak sosyal etkinlik ve gelişim merkezi isminde yeni bir kurum ortaya atıldı.
Özel öğretim kurumlarının, açılma, devri ve nakli gibi işlemlerinde ibraz zorunlu bina tapu senedi ile yapı kullanım izin belgesine yönelik değişikliğe gidilerek belgelerin temin edilmesinde yaşana zorluk göz ününde bulundurularak bina tapu senedi yerine tapu senedi istenecek.
Hazine ve özel bütçeli idarelerin taşınmazları ve Vakıflar genel müdürlüğü ile idare temsil ettiği mazbut vakıflara ait taşınmazlar üzerine özel öğretim kurumu açılmasına olanak oluşturuldu.
Ayrıca Türk programı uygulayanlar hariç milletlerarası özel öğretim kurumlarının kullandıkları her türlü materyaller Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanacak.
Düzenlemeyle ayrıca Türk programı uygulayanlar hariç olmak üzere milletlerarası özel öğretim kurumlarının uyguladıkları öğretim programları ve bu programların uygulanmasında kullandıkları her türlü öğretim materyalinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanması gerekecek.
Bununla birlikte, milli ve kültürel değerlere aykırı etkinlik yapılamayacak, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esas alınarak özel öğretim kurslarında aranan bağımsız giriş şartı kaldırıldığı yer aldı.

Haber: Fatma Altınok