Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitimde devrim! İlkokul ve ortaokul sınıfları kura ile belirlenecek!

MEB, ilkokul ve ortaokul ilk sınıflar için  yeni bir yönerge yayınladı; işte detaylar

MEB, ilkokul ve ortaokul

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri e- okul sistemi üzerinden belirleneceği açıklandı. Bakanlık tarafından konuya yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda valiliklere yazı gönderildi.

İlkokul ve ortaokul sınıflarına yönelik yapılan açılış kapsamında kaydı yapılan veya bu sınıflara nakil olan öğrenciler ilkokul kademelerindeki şube ve öğretmenlerinin ortaokul kademsinde olanların ise şubelerinin e okul sistemi üzerinde belirlenmesine yönelik iş ve işlemler yönetmelik çerçevesinde yürütülecek.

Öğrencilerin şubelerinin 1. Sınıf öğretmenlerinin e okul sistemi üzerinden belirlenmesi kapsamında 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arsında gerçekleştirileceği aktarıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. Maddesi kapsamında Bakanlık tarafından gönderilen yazıda; “İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.” ve “Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.” ifadeleri yer aldı.

Fatma Altınok