Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim arenasında isyan: Öğretmenler meydanda, öğrenciler sınıflarda!

Yabancı uyruklu öğrenci tarafından

Yabancı uyruklu öğrenci tarafından vurulan öğretmen İbrahim Oktugan’ın ölümü Türkiye’yi yasa boğdu.

Türkiye genelinde eğitim sendikaları, İstanbul’da özel bir lisede yabancı uyruklu öğrenci tarafından vurulan öğretmen İbrahim Oktugan’ın ölümüne tepki göstermek için bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise okulların tatil olmayacağını ancak öğretmenlerin derslere girmeyeceğini açıkladı.

İstanbul’da bulunan özel bir lisede meydana gelen trajik olayda, yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurulan öğretmen İbrahim Oktugan’ın ölümü, Türkiye genelinde derin üzüntüye yol açtı. Eğitim camiası, bu acı olaya tepki göstermek ve benzer vakaların önüne geçilmesi için harekete geçti.

Aksaray’da da Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş, İstanbul’da yaşanan bu trajedinin ardından bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldı. Aksaray’da sendikaların üyeleri ve eğitim camiası, olayı kınamak ve protesto etmek amacıyla bir araya gelecek.

Ancak veliler, çocuklarını okula gönderip göndermemekte tereddüt yaşamaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada okulların tatil olmayacağı, ancak öğretmenlerin derslere girmeyeceği belirtti. Bu durumda veliler, çocuklarının ders olmayacaksa okula gitmemeleri konusunda kararsız oldukları hakkında fikir beyan ederken, çoğu veli, çocuklarını okula göndermeme kararı aldığını ifade etti.

Öğretmen İbrahim Oktugan’ın ölümü, eğitim camiasında büyük bir üzüntü ve endişe yaratırken, benzer olayların önlenmesi ve eğitim ortamının güvenliği için alınacak tedbirlerin önemli olduğu vurgulandı.

Ağustos Gerçe