Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EBA’da Devrim: Zenginleştirilmiş Kitaplarla Eğitimde Yeni Bir Çağ!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından zenginleştirilmiş kitap çalışmaları tüm dersleri kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor. Zenginleştirilmiş kitap EBA’da yayınlandı.

MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından ders kitaplarının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile uyumlu tahtalarda ve kişisel cihazlarda kullanılabilir, kolay erişilebilir ve güncellenebilir olarak öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulacak.

Bu kapsamda 1 ve 8. sınıflarda okutulan 15 farklı ders 56 adet zenginleştirilmiş kitap EBA’da yayınlandı. Kitaplar etkileşimli tahtalarla uyumlu olarak öğretmen ve öğrenciler için kullanıma hazır edildi.

Öğretmen ve öğrenciler EBA’ya giriş yaparak zenginleştirilmiş kitaplara kolayca erişebilecek. Kitaplar, video, ses, görsel, soru ve sınav gibi türlerden içerikler sağlıyor. Öğretmenler için geri bildirim için doğrudan mesaj alanı içeriyor.

MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan zenginleştirilmiş kitaplar yıl boyunca devam edecek. Zenginleştirilmiş kitaplara ulaşmak isteyen öğretmen ve öğrenceler EBA’yı ziyaret ederek kolayca ulaşabilecek.

Haber: Fatma Altınok