Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DHBT KURSU AÇIYOR.

ensarvakfı aksaray Şube başkanı

ensarvakfı aksaray Şube başkanı yusuf kaya yaptığı basın açıklamasında;

“ensar vakfı aksaray Şubesi bir hizmete dahaöncülük ediyor. daha önceki yıllarda da dhbt kursları açan vakıf büyük birteveccüh görmüş ve kurs sonu sınava girenlerin çoğunluğu başarılı olmuştu. İkiyılda bir yıl yapılan sınav için ,bu yıl yine tecrübeli hocalar eşliğinde 22eylül tarihinden itibaren iki ay boyunca hafta sonları (cumartesi – pazargünleri) konu anlatımlı, test çözümlü ve deneme sınavlı dhbt (din hizmetlerialan bilgisi) sınavları için hazırlık kursu açıyor. kursa katılmak isteyenlervakıf Şubesine bizzat uğrayarak veya 214 20 01 ve 0538 883 45 35 no’lutelefonlarından detaylı bilgi alabilirler.

diyanet İşleri başkanlığı bünyesinde kadrolu,ücretli veya geçici olarak İmam-hatip müezzin kayyum ve kuran kursu öğreticisiolabilmek için iki yılda bir yapılan dhbt sınavı bu yıl 2018 kpss dhbt (din hizmetleri alan bilgisi) sınavıadıyla 09 aralik 2018 tarihinde yapılacaktır. sınava girebilmek için başvurularise İnternet ortamında  9-17 ekim 2018tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. geç başvuru tarihi ise 1 kasım 2018olarak belirlendi2018kpss dhbt sonuçları 4 ocak 2019 tarihinde açıklanacaktır. 

testteyer alan ilk 20 soru (dhbt-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tümöğrenim düzeyleri için ortak olacak. bu testte, “İslam İnanç esasları,İslam İbadet esasları, kur’an bilgisi (kur’an tarihi, tecvid, kur’an-ı anlamave meal bilgisi), siyer, İslam ahlakı” konu başlıklarından sorular yeralacak. İkinci 20 soru (dhbt-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılıkgösterecek. bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyatfakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat önlisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar içinimam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. test “tefsir,fıkıh, hadis, akaid ve kelam, İslam tarihi, dinler ve mezhepler tarihi, dini hitabet”konu başlıklarından oluşacaktır” dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer
Sıradaki Haber Aksaray’da Bir İlk: Alıç Festivali Coşkuyla Gerçekleşti!