Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem Mağduru Öğretmenler İçin Atama Başvuruları Başladı: Önceki Görev Yerlerine Dönüş Hakkı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile deprem nedeniyle görev yerlerini değiştiren öğretmenler önceki görev yerlerine geri dönüş hakkı verilmişti. Bu kapsamda görev yerine dönmek isteyen öğretmenler için yapılacak olan atamaların başvuruları başladı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olup,  11 ili etkileyen büyük deprem yaşanmıştı. Depremin ardından 8 Şubat 2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmenler için olağanüstü hal ilan edilerek deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev yerlerinde değişiklik yapılmıştı.

Bu kapsamda görev yeri değişen öğretmenler önceki görev yerine dönmek için süre şartı aranmaksızın Bakanlık tarafından yayınlan duyuru ile yer deriştire başvurusunda bulanabilecek.

Bu doğrultuda 3- 6 Mayıs tarihlerini kapsayan başvurular başladı.  Atamalar 7 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak olup depremden etkilenen 1 ilde ilan edilen kontenjanlar ile hizmet puanı üstlüğüne göre gerçekleşecek.

Ayrıca ataması yapılan öğretmenler yeni görev yerine 14 Haziran 2024 tarihinde başlayabilecek.

Fatma Altınok