Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

aksaray belediyesi tarafından, kültür

aksaray belediyesi tarafından, kültür park site avmiçinde hizmet giren Çocuk aktivite merkezi ile oyuncak müzesi her geçen günçocuklar ve gençler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Çocuk aktivite merkezinde çalışan oyuncak ustası nadirergün, “Öğrencilerin ilgi alakasından gayet memnunuz. Özellikle haftasonlarında aileleri ile hoş vakit geçiren çocuklar atölyemize uğramadan avm’den ayrılmıyor. biz atölyemizde oyuncaklarımızı yarı şekilde yapılandırıyoruz.yarı yapılandırdığımız oyuncakları öğrencilerimize boyasını, ufak tefek elaletleri kullandırarak montajlarını yaptırıyoruz. Öğrencilerimiz bu kursa 6hafta devam edebiliyorlar. her hafta değişik bir oyuncak yapıyoruz. “dedi.

mÜzeye yoĞun İlgİ

müzeye de yoğun bir ilginin olduğunu belirten ergün,” burada çok eski oyuncakları sergiliyoruz. burada 50-60 yıllıkoyuncaklarımız mevcut. bu oyuncakları türkiye genelinde toplanan ve satışasunulan oyuncakları arkadaşlarımız temin ederek müzemize yerleştirdiler. ailelerlebirlikte gelen çocuklarımızın anne ve babaları küçükken hangi oyuncaklarlaoynadıklarını anlatıyorlar. neler yaşadıklarını ile nasıl oynadıklarınıçocuklarına kendileri anlatıyor. bu sayede aileler geçmişe gidiyor. eskioyuncaklarla yeni oyuncakları kıyaslayınca arada çok fark olduğunu görüyorlar.Çünkü eski oyuncakların birçoğu tamamen el yapımı insanlar kendileriüretmişler. ama günümüzde ise oyuncaklar tamamen maalesef plastik vefabrikasyon oyuncaklar. Çocuklarımıza hazır oyuncakları alıyoruz. Çocukaktivite merkezinde bulunan oyuncak müzesinde bir tarih yatıyor ” dedi.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz
Sıradaki Haber ASÜ’lü Prof. Dr. Sühan Tomaç, Ankara’ da gerçekleşen sempozyumda moderatör oldu