Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’den hükümete sert eğitim eleştirisi:Çocuklarımızın geleceği oyuncak edildi!

CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla AKP’nin eğitim politikalarını sert bir dille parti binasında yaptığı basın toplantısında eleştirdi: “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz, çağdışı bir eğitim modelinin kurbanı oldu.”

CHP Aksaray İl Başkanı

CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bir basın açıklaması düzenleyerek AKP hükümetinin eğitim politikalarını eleştirdi. Özdemir, “22 yıllık AKP iktidarında eğitim sistemi bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, ideolojik hedefler için araç haline getirilmiştir” dedi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, AKP iktidarının eğitim sisteminde ciddi tahribatlar yarattığını belirtti. Özdemir, “22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, her bakan kendi politikalarını uygulamaya koymuş, ancak eğitimde istikrarlı bir politika sağlanamamıştır” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Özdemir ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamadığını savunarak, bu modele karşı Danıştay’da dava açtıklarını açıkladı.

Özdemir, öğretmen açığı ve eğitim çalışanlarının hakları konusundaki sorunlara da dikkat çekti. “Okullar açılmasına rağmen öğretmen, temizlik ve güvenlik görevlisi ataması yapılmamıştır. Öğretmenler haklarının tanımlanmadığı bir düzenleme ile karşı karşıya kalmış, eğitimde eşitsizlikler artmıştır” dedi.

CHP İl Başkanı, devlet okullarındaki yetersizliklerin, öğrenci ve velileri özel okullara yönelttiğini, ancak özel okul ücretlerinin de giderek arttığını ifade etti. Özdemir, “Eğitim artık bir hak olmaktan çıkmış, satın alınabilir bir hizmet haline gelmiştir” diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’na bütçe konusunda önceliklerini gözden geçirme çağrısında bulundu.

Son olarak, Özdemir, eğitimin bir hak olarak ücretsiz ve erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, AKP iktidarının eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi. “AKP iktidarı, çocuklarımızın geleceğiyle oynamayı bırakmalı ve eğitim sistemini acilen gözden geçirmelidir” dedi.

Ağustos Gerçe