Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çevreci Çalışmalar Devam Edecek

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kısıtlı imkânlara rağmenyeşil

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kısıtlı imkânlara rağmenyeşil bir kampüs oluşturmaya çalıştıklarını, son yapılan değerlendirmedeasÜ’nün en çevreci dördüncü üniversite olarak seçildiğini söyledi. 

Şahin,farklı okullarda görev yapan akademisyenleri sabah kahvaltısında ağırladı. bukahvaltıların geleneksel hale geldiğini ve programın, asÜ ailesinin herferdiyle anlamlı zaman geçirmeye imkân tanıdığını kaydeden Şahin, “kahvaltılarvesilesiyle kampüs gündemini istişare ediyor, yapmayı planladığımız işlere dairgörüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi. asÜ’de son dört yıl içerisinde yapılançalışmalar hakkında bilgiler veren, özellikle çevre düzenlemeleri veyeşillendirme çalışmalarına dikkat çeken prof. Şahin, “kampüste toprak yapısıbitki yetiştirmeye elverişli değil. bu manada imkânlar kısıtlı. ancak biz bunarağmen yeşil bir kampüs hedefimizden hiç vazgeçmedik. dışarıdan toprak çekerek,kampüsümüzde bir takım çalışmalar yaptık. greenmetric tarafından yapılandeğerlendirmelerde Üniversitemiz, 2019 yılı sonuçlarına göre türkiye’nin ençevreci üniversiteleri arasında dördüncü sırada yer aldı. bu başarıda emeğigeçen herkese teşekkür ediyoruz. Çevreci çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

asÜrektörü, akademisyenlerle, çevreci üniversite noktasında yapılabilecek diğerçalışmalara dair istişarelerde bulundu ve katılımları münasebetiyle teşekküretti.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Temiz Ekran Hareketi 81 İlde Aksaray’da da eş zamanlı yapıldı.
Sıradaki Haber Tüm Türkiye Aynı Anda Tek Ses Oldu: Çocuklarımızı Ekranlardan Kim Koruyacak?