Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bursluluk sınavına girecek öğrencilerin beklediği kılavuz yayımlandı

Öğrencilerin ve öğretmenlerin beklediği

Öğrencilerin ve öğretmenlerin beklediği kılavuz yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

MEB tarafından yayımlanan kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak bursluluk sınavıyla ilgili detaylı bilgiler yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bu yılki sınav 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olup, başvurular 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Konu hakkında yapılan açıklama kapsamında sınav sonuçlarının ise 17 Mayıs 2024 tarihinde ilan edileceği duyuruldu.

Sınavda, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine toplamda 80 soru sorulacak olup, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine de dörder seçenekli 100 soru sorulacak. Sınavın süresi 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için 100 dakika, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için ise 120 dakika olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçekleşmesi planlanan bursluluk sınavının detayları hakkında bilgi almak isteyen öğrencilerin https://www.meb.gov.tr/ilkogretim-ve-ortaogretim-kurumlari-bursluluk-sinavi-basvuru-ve-uygulama-kilavuzu-yayimlandi/haber/32441/tr adresi üzerinden bilgi alabileceği aktarıldı.

Haber: Ağustos Gerçe