Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BU TEKNOLOJİ HAYATI DAHA DA KOLAYLAŞTIRIYOR

aksarayÜniversitesi (asÜ) teknik bilimler

aksarayÜniversitesi (asÜ) teknik bilimler meslek yüksekokulu Öğretim görevlisi emreavuçlu, akıllı telefonlar üzerinden evlerin birimlerini kontrol etmeyi mümkünkılan yeni bir yazılım geliştirdi. 

buyazılımın özellikle yaşlı ve engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracağınıkaydeden emre avuçlu, iklimlendirmeden ışıklandırmaya, kapıların güvenliğinden perdelerinkonumlandırılmasına kadar pek çok işin, akıllı telefonlar aracılığıyla basitşekilde yapılabildiğini söyledi. sistemin kablosuz olmasının işleri ayrıcakolaylaştırdığına değinen Öğretim görevlisi emre avuçlu, “geçmişten günümüzekadar geçen sürede teknolojik gelişimler, insan hayatına önemli katkılarsunmuştur ve sunmaya devam etmektedir. yeni geliştirdiğimiz yazılım farklıteknolojileri akıllı telefonlarla entegre hale getirmiştir. böylece, kişidilerse evin aydınlatmasını, iklimlendirmesini, kapıların güvenliğini pratikşekilde, bluetooth üzerinden yapabilmektedir” dedi.

avuçlu,bu durumun bir konfor sağlamanın ötesinde, özellikle engelliler ve yaşlılarınhayatını ciddi şekilde kolaylaştıracağını da kaydetti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ağaçören İlçesinde faaliyet gösteren
Sıradaki Haber Ağaçören’de Eğitim Yılı Kapanışında Öğretmenlere Özel Kahvaltı!