aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, elde ettiği büyük zaferlerletarihin seyrini değiştiren büyük kahramanları saygı ve rahmetle andıklarınısöyledi.
18mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale deniz zaferi’nin 105’inci yıldönümümünasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yapan rektör Şahin, birlik,beraberlik ve imanın abideleştiği Çanakkale’de, aziz milletin medeniyetdeğerlerine duyduğu bağlılığın zaferle taçlandığını kaydetti. vatan ve bayraksevgisi, hürriyet aşkı ve kutsal değerler söz konusu olduğunda gözlerinikırpmadan ölüme yürüyebilecek bir ruhun karşısında hiçbir gücün galipgelemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığını dile getiren asÜ rektörü, “türkiyecumhuriyeti büyük fedakârlıklarla kurulmuş ve bu süreçte Çanakkale’de yakılanmeşale, istiklal mücadelesinde ufku aydınlatmıştır. bugün de aynı ruhla,istiklal, istikbal ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeden, devlet ve milletolarak çalışıyoruz” dedi.
asÜrektörü, sözlerini şu şekilde tamamladı: “büyük zaferin 105’inci yıl dönümünükutluyor, mustafa kemal atatürk başta olmak üzere; bu mukaddes vatanı bizlereemanet eden tüm kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve dua ile anıyoruz…”
habermerkezi

