Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim ailede başlar

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ilköğretim haftasında eğitimin önemine vurgu yaptı.

Vali Kumbuzoğlu, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmenin önemini vurguladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2023-2024 İlköğretim Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajla eğitimin toplumsal kalkınma ve geleceğin teminatı gençler için ne kadar kritik olduğuna dikkat çekti.

Vali Kumbuzoğlu, mesajında Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim konusundaki önemli sözlerine atıfta bulunarak, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” dedi.

Mesajında eğitimin, ülkeyi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine taşımanın temel unsur olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, “Milletimizin varlığının, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini, aklımızdan çıkarmamalıyız.” dedi.

Vali, akademik başarıyı önemsediklerini belirterek, bunun yanı sıra milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaki standartları yüksek olan ve uluslararası nitelikte kaliteli insanlar yetiştirme hedeflerinin olduğunu ifade etti. Kumbuzoğlu, “Kısacası ‘iyi insan’ yetiştirirsek hedefimize emin adımlarla yürürüz.” şeklinde konuştu.

Aksaray’ın akademik başarı alanında kendini ispatlamış bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu, öğretmenlere yönelik şu sözleri ekledi: “Eğitim sistemimizdeki ilerlemeye paralel olarak eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza güvenimiz tamdır. Hiç şüphesiz yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseriniz olacaktır dedi.

Vali, ayrıca velilere de önemli görevler düştüğünü belirterek, “Eğitim ailede başlar” sözünün ruhuna uygun olarak çocuklara iyi bir model olmalarını ve öğretmenlerle işbirliği içinde çocukların en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalarını vurguladı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, fedakârca görevini ifa ederken şehitlik makamıyla şereflenen, gazilik ünvanıyla onurlanan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yad ediyorum. Kıymetli öğretmenlerimize, sevgili velilerimize ve elbette biricik öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum ifadelerini kullandı.

İlköğretim Haftası’nın coşkuyla kutlandığı Aksaray’da, eğitim ve öğretmenlere verilen değer bir kez daha ön plana çıktı.

Haber Fatma Altınok