Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilişim ve teknoloji hayatın her alanını etkiliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin bilimsel üretim bakımından akademiyi, ürün geliştirme bakımından sanayiyi, yeni kavramlarla tanışma bakımından ise sosyal hayatı etkilediğini söyledi.

Rektör Arıbaş, Ankara Üniversitesi Teknokent ile Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulunun birlikte düzenlediği “Bilişim Çalıştayı”na katıldı. Akademisyenlerle sanayicileri bir araya getirmek ve yeni fikirleri istişare etmek amacıyla düzenlenen programda, teknoloji transfer süreçleri, siber güvenlik, yapay zekâ ve finans teknolojileri gibi konular ele alındı. Çalıştayın içerik ve gelecek projeksiyonu bakımından son derece önemli olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Arıbaş, “Ankara Üniversitesinin kıymetli Rektörü, çok değerli Hocam Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın daveti üzerine katıldığımız çalıştaydan ciddi anlamda istifade ettik. Bilişim ve teknoloji hayatın her alanını etkiliyor. Bilimsel üretim bakımından akademi, ürün geliştirme bakımından sanayi, yeni kavramlarla tanışma bakımından ise sosyal hayat farklılaşıyor, dönüşüyor. Düzenlenen çalıştayın, süreci daha iyi anlama ve geleceği yeni bir pencerenden okuma adına kıymetli olduğu kanaatindeyiz” dedi. Rektör Ünüvar’a daveti ve misafirperverliği için teşekkür eden ASÜ Rektörü Arıbaş, Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Güray Değerli ile de görüştü. ASÜ Teknopark’ın kuruluş sürecinde Genel Müdür Değerli ile karşılıklı istişarelerde bulunduklarını kaydeden Rektör Arıbaş, “Kıymetli hemşehrimiz Güray Değerli’nin tecrübeleri ve fikirleri bizim için çok kıymetli. Sık aralıklarla, yapılabilecekler konusunda bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Kendisine samimi katkıları münasebetiyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Arıbaş, açıklamasının son kısmında, Ankara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Teknokent ile kurdukları iş birliğini zaman içinde daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

Haber Bülteni