Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık tarafından iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygu olmayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi

Öğrencilere yönelik uygulanan mesleki

Öğrencilere yönelik uygulanan mesleki eğitimler kapsamında 94 bin 301 işletme denetimlerde, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun olmadığı tespit edilen 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayıyla 2 Şubat 2024 tarihinde yayınlanan Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği” konulu genelge kapsamında, öğrencilerin mesleki eğim aldığı işletimlerinde denetimlerin artırılması ve yoğunlaştırılması kararı yürürlüğe girmişti

Bu kapsamda, mesleği eğitimde iş sağlığı ve güveliği şartlarına uygun olmayanlarında sözleşmesinin feshedilmesi bu iş yerlerine öğrenci gönderilmemesi ve eğitim müfettişlerinin de katılması talep edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine genelge hükümleri gönderildi. Bu genelge doğrultusunda, Şubatta valilik bünyesinde il istihdam ve mesleki eğitim kurulları gündeme getirildi. Toplantılar sonrasında Bakanlık ile paylaşılan rapora göre, 94 bin 301 işletmeye yönelik meslek birlikleriyle denetimler gerçekleştirildi. Çalışma sonuncuda ise işletmeler arasında bu güne kadar iş sağlığı ve güvenliğine uygun olmayan 8 bin 406 işletmenin sözleşmesi feshedildi.

Ayrıca, 425 bin 821 öğrenci ile 38 bin 697 personel, öğretmen ve yöneticiye iş sağlığı ve güvenliği üzerine eğitim verildi. Bakanlığın ilgili mevzuat ve genelge hükümleri çerçevesinde ise yürütülen çalışmalarla, denetim yapılan iş yeri sayısı ile konuya ilişkin eğitim alanların sayısında artış yaşanıyor.

Haber: Fatma Altınok