Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık EBA’da SİBARAY içerikleri erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının “SİBERAY” projesi kapsamında eğitici ve öğretici içerikleri öğrenci ve veliler için EBA platformunda erişime açtı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının ortak işbirliği ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen SİBERAY projesi kapsamında eğitici ve öğretici içerikler EBA’da erişime açıklandı.
Öğrenci ve aileleri için siber güvenlikte farkındalık oluşturmak adına hazırlanan SİBERAY, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün katılımlarıyla düzenlendi.
Öğrencilerin siber güvenliği kapsamında oluşturulan SİBERAY sistemi, www.eba.gov.tr internet adresinde yayınlanan içeriklerde toplamda 40 adet eğitici ve bilgilendirici video ile 13 adet Ekip SİBERAY çizgi filmi ve 1 adet tanıtım filmi yer alıyor.
SİBERAY videoları dijital güvenlik tabanında EBA’da Hızlı Erişim menüsünden Dijital Teknolojiler alanında video listesi olarak kullanıcılara açıldı. 3 ayrı kategoride erişime açılan içerikler 5 ve 6. sınıflar için Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine uygun eşleme yapılarak platforma eklendi.
Bununla birlikte “Anne Babalar, Çocukların Oyun Oynarken Karşılaşabilecekleri Tehlikelere Karşı Neler Yapmalı?” videosu e-okul.meb.gov.tr internet adresinde veli bilgilendirme sisteminde ön çıkarıldı.
Haber: Fatma Altınok