Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATATÜRK İLKOKULUNDA İNCELEMEDE BULUNDU

aksaraybelediye başkanı haluk Şahin

aksaraybelediye başkanı haluk Şahin yazgı eşi hasibe yazgı ve tobb aksaray kadıngirişimciler kurulu başkanı aysun akkurt ile birlikte atatürk İlkokulunuziyaret ederek, okul müdürünün kendi imkânlarıyla yapmış olduğu atölyeleri vefaaliyetlerini yerinde inceledi. 

atatürkİlkokulunda sadece öğrencilere eğitim vermekle kalınmıyor. veliler için biçkidikiş, iğne oyası ve rölyef kursları da açıldığını ifade edenokul müdürü recep Çelen, bununla kalmayıp okul bahçesinde doğal tarımyaptıklarını ve her gün 20 öğrenciye kahvaltı verdiklerini, ayrıca askıdaelbise uygulaması ile ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyaçlarının karşılandığınıbelirterek,  okullarının çok yönlü olarakinsanlara hizmet verdiğini kaydetti.

başkanyazgı ve eşi hasibe hanıma okuldaki atölyeleri gezdiren okul müdürü recep Çelen,yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

 “ okulumuzda iki adet velilerimize yönelikkurs var. bu kursların birisi biçki dikiş diğeri iğne oyası kursu.ayrıca bukurslarda rölyef çalışmaları da yapılmaktadır. kurslar bir atölye niteliğikazanmış olup üretilen ürünler pazarlanmaktadır. böylece öğrenci velilerimizhem meslek öğrenmiş hem de aile bütçesine katkıda bulunmuş oluyorlar. sabahçocuğuyla okula gelen veli kurslarda ürettim yapıyor çocuğu derse gidiyor. bukurslar halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından tahsis edilen kursöğretmenleri nezafetinde yapılmaktadır. velilerimizin ürettiği ürünlerin başkaillerden ve yurtdışından müşterileri olup internet üzerinden de satışyapmaktalar.

ayrıcaokulumuzda uygulama bahçesinde doğal tarım yapılmakta olup mahalleli hemözendirilmekte hem de bu ürünlerden ücretsiz yararlanmaktadır

okulumuzda askıda elbise uygulaması sayesinde aksaray in diğer mahallelerinden hatta köyve kasabalarından ilçelerinden gelen vatandaşlarımız bu giysilerin içindenihtiyacı olanları almaktadırlar

okulumuzdaher gün kendi imkânlarımızla 20 öğrenciye kahvaltı vermekteyiz.bu öğrencilerinbir bolumu öksüz yetim bir bölümü parçalanmış aile çocukları ve yoksulöğrencilerimizdir”

belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı, atatürk İlkokulunun her yönüyle örnek teşkilettiğini ve okul müdürü recep Çelen’i bu başarısından dolayı tebrik ettiğinibelirterek  “geleceğimizin teminatı olançocuklarımız için çabalayan ve hatta okulu bir fabrika gibi üretken haledönüştüren okul müdürümüze, kurslara katılan değerli velilerimize ve tüm öğrencilerimizeteşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

okulmüdürü recep Çelen, okulu ziyaretinin anısı olarak aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı’ya tablo hediye etti.

habermerkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da 94 bin öğrenci, 2023-2024
Sıradaki Haber Aksaray’da karne heyecanı yaşanıyor; 94 bin öğrenci karne alıyor