Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk Anadolu Lisesi Erasmus Projesine Ev Sahipliği Yaptı

aksaray’da atatürk anadolu lisesi, erasmus+ projesikapsamında letonya, litvanya ve İtalya’dan

aksaray’da atatürk anadolu lisesi, erasmus+ projesikapsamında letonya, litvanya ve İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerinkatıldığı yaparak yaşayarak Öğrenme isimli projeye ev sahipliği yaptı. 

aksaray’da atatürk anadolu lisesi tarafından hazırlananve dış İşleri bakanlığı avrupa birliği eğitim ve gençlik programları merkezibaşkanlığı’nca kabul edilen yaparak yaşayarak Öğrenme isimli erasmus+ okulortaklıkları projesi toplantısı, letonya, litvanya ve İtalya’dan gelen öğretmenve öğrencilerin katılımıyla atatürk anadolu lisesi’nde gerçekleştirildi.

atatürk anadolu lisesi müdürü hızır faruk maraşlıoğlu, aamuhabirine yaptığı açıklamada, projenin ana konusu olan stem eğitiminin, fen,teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin bir arayagetirilmesiyle oluşturulan bir öğretim modelinin okullarda uygulanmasınıamaçladığını söyledi.

stem programının fen teknolojileri, mühendislik vematematik alanlarında yetkin bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini belirtenmaraşlıoğlu, “stem programı, öğrencilere günlük yaşamda problemlerle başaçıkmanın da bir matematiği olduğunu anlatıyor. proje öğrencilerinkarşılaşacakları çeşitli süreçlerdeki problemlere yeni çözümler üretmeseçenekleri sunarak, farklı düşünmelerini sağlıyor” dedi.

proje kasamında letonya, litvanya ve İtalya’dan gelenöğrenci ve öğretmenlere aksaray ve çevresini de tanıttıklarını kaydedenmaraşlıoğlu, şunları ifade etti;

“proje çerçevesinde okulumuz dışında aksaray’daki farklıokul ve merkezlerde de incelemelerde bulunduk. konya’da bilim merkezindeçalışma gerçekleştirirken, kelebek vadisi’ni tanıtma imkanı bulduk. aksaray’daihlara vadisi, saratlı yeraltı şehri, hasandağı ve tuz gölü’nü gezme imkanıbulan öğretmen ve öğrenciler, kapadokya’da yeraltı şehri ve müze alanlarınıgezerken, sıcak hava balonlarını izleme imkanı buldular.”

maraşlıoğlu, atatürk anadolu lisesi’nin yürüttüğü 3farklı ab projesi ile bu alanda türkiye’deki en aktif okullardan biri olduğunusözlerine ekledi.

proje İtalya, letonya ve litvanya’daki öğretmen veöğrencilerin katılacağı toplantılarla devam edecek.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Temiz Ekran Hareketi 81 İlde Aksaray’da da eş zamanlı yapıldı.
Sıradaki Haber Tüm Türkiye Aynı Anda Tek Ses Oldu: Çocuklarımızı Ekranlardan Kim Koruyacak?