Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’NÜN BAŞARI GRAFİĞİ ARTTI

urap(university ranking by academic

urap(university ranking by academic performance), webometrics, nature İndex,scimago gibi, üniversitelerin akademik performanslarının somut göstergeleriolan platformlarda, aksaray Üniversitesi’nin (asÜ) başarı grafiği giderekyükseliyor. 

dünyaçapında 24 binden fazla yükseköğretim kurumunun web paylaşımlarını inceleyerekbir sıralama ortaya koyan ve dünyanın en kapsamlı sıralama sistemlerinden biriolan webometrics, 2019 ocak sonuçlarını yayınladı. asÜ, dünya çapında 2 bin 784,ülke çapında ise 70’inci sırada yer aldı. asÜ’nün, açıklanan bu sonuçlara görekendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında ilk üçte olduğunukaydeden rektör prof. dr. yusuf Şahin, “ayrıca webometrics, yine aynı dönemiçin, google akademik veri tabanı kullanarak, akademik çalışmaların kalitesinibelirleyen en önemli unsurlardan biri olan üniversitelerin atıf sayıları dadeğerlendirdi. Üniversitemizin atıf sayısı 2018 temmuz ayına göre yüzde 10 dahaartarak 11 bin 93’e ulaştı” dedi.

rektörŞahin, akademik alanda elde edilen bu başarının akademisyenlerin üstüngayretiyle elde edildiğini vurgulayarak, “Çalışmalara katkı sunan tümhocalarımıza teşekküre diyoruz” şeklinde konuştu.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da 94 bin öğrenci, 2023-2024
Sıradaki Haber Aksaray’da karne heyecanı yaşanıyor; 94 bin öğrenci karne alıyor