Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’de öğrencilere part time çalışma olanağı; İşte detaylar

Aksaray Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Abdulkadir Sözcü, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kampüs içerisinde yer alan yapıların tanıtımına katkıda bulundu.

Aksaray Üniversitesi Sağlık Kültür

Aksaray Üniversitesine eğitim öğretim hayatını sürdürecek olan öğrencilere yönelik önemli bir duyuru yapıldı. Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Abdulkadir Sözcü tarafından yapılan duyuruda kampüs içerisinde öğrencilere sunulan olanaklara yer verildi.

Konu hakkında açıklama yapan “Aksaray Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Abdulkadir Sözcü, “hepiniz üniversitemize hoş geldiniz. Üniversitemizin Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı olarak birçok alanda size hizmet vermekteyiz. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak, öncelikle yemek hizmeti sunmaktayız. Öğrencilerimiz bu hizmetten sosyal tesislerimizde yararlanabilirler. Öğrencilerin kimlik kartları sisteme tanımlandı. Kampüs Kart internet adresinde yemek ücretlerini tahsil edebilirler. Yemekhane önlerinde bulunan cihazlarımızdan ücretlerini yükleyerek de yemeklerini yiyebilirler. Ayrıca yine öğrencilerimize hemşirelik hizmetleri ve psikolojik danışman hizmeti sunmaktayız. 2 hemşiremiz ve 2 psikolojik danışmanımız bulunmaktadır” diyerek açıklamasına başladı.

Öğrencilere kampüs içerisinde part time çalışma olanağı

Sözcü, açıklamasının devamında, “Öğrencilerimize, 11 adet istasyonda 250 civarı bisikletle, bisiklet kullanım hizmeti sunmaktayız. Öğrenciler kampüs içerisinde günde 1 saat ücretsiz olacak şekilde bisiklet kullanabilirler. Kampüsümüzde spor alanları ve yarı olimpik yüzme havuzumuz bulunmaktadır. Öğrenciler, istedikleri takdirde seanslara katılabilirler. Kampüsümüz içerisinde basketbol, voleybol, tenis kortu ve halı saha mevcuttur. Öğrencilerimiz bunlardan istedikleri zaman yararlanabilirler. Bir de öğrencilerimize yemek bursu ve part time çalışma hizmeti sunmaktayız. Yemek bursundan yararlanmak isteyen öğrencilerimiz okulun açıldığı andan itibaren fakültelerinin web sitelerinde ilan edilecek olan bu burslara başvurabilirler. Part time çalışma bursuna ise biz web sitemizden ilan edeceğiz. Yapılan değerlendirmelere göre, kampüsümüz içerisinde farklı bölümlerde part time çalışabilecekler” ifadelerine yer verdi.

Öğrenci toplulukları ile sosyalleşme

Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Abdulkadir Sözcü  “Sayısı 70’in üzerinde olan öğrenci topluluklarımız mevcut. Öğrencilerin kendilerini sosyal kültürel ve sportif alanlarda daha iyi geliştirmelerine olanak tanımak istiyoruz. Biz Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Ağustos Gerçe