Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’DE MEVLANA RÜZGARLARI

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kültür-sanat etkinliklerinininsanların iç derinliklerini geliştirdiğini belirtti. 

asÜeğitim fakültesi resim bölümü doktor Öğretim Üyesi banu davun, “mevlana vesevgi” konulu serginin ikincisini asÜ’de beğeniye sundu. sergi açılışında kısabir konuşma yapan rektör prof. dr. yusuf Şahin, insanların iç dünyasına hitapeden sanatsal ve kültürel etkinlikleri önemsediklerini söyledi. İnsanın fizikiyapısı ve akli melekelerinin onun bir boyutunu temsil ettiğini, diğer birboyutun ise iç derinlik olduğunu kaydeden Şahin, “bu gibi sergiler bizlerin içderinliğine hitap ediyor. kültür ve sanat ürünlerinin eksik olduğu birüniversite eksik kalır. biz de bu alanlara dair yapılan her çalışmaya ayrıcaönem veriyoruz” dedi. serginin ilk ayağını kosova’da açtığını anımsatan banudavun ise şunları söyledi: “mevlana, herkesi kucaklayan, hoşgörüyü öne alan çokbüyük bir felsefeye sahip. eserlerimde mesnevi’de anlatılan hikâyelere ait pekçok imge kullandım” dedi.

nevşehirhacı bektaş veli Üniversitesi eski rektörü prof. dr. filiz kılıç da sergiyekatıldı ve başarılı çalışmaları münasebetiyle doktor Öğretim Üyesi banu davun’utebrik etti. kılıç, sergi sonunda rektör Şahin’i makamında ziyaret etti.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan
Sıradaki Haber Yaz aylarında eğitim heyecanı: MEB Aksaray’da ücretsiz yaz okullarını duyurdu!