Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜBTAM BÜYÜYOR

Şehrinve bölgenin kalkınmasına önemli

Şehrinve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan aksaray Üniversitesi bilimselve teknolojik uygulama ve araştırma merkezi (asÜbtam), su ve atık suanalizlerine dair aldığı belgelerle yetkinliğini kanıtladı.

asÜbtammüdürü dr. Öğr. Üyesi neslihan tekin karacaer, özellikle sanayinin su ve atıksu ölçümlerinin en uygun şekilde gerçekleştirildiğini, tÜrkak tarafından verilen“akreditasyon belgesi” ile asÜbtam’ın, bölgenin önemli laboratuvarlarındanbirisi haline geldiğini belirtti. son olarak Çevre ve Şehircilik bakanlığı’ndan“su ve atık su analizleri” için yetki belgesini de aldıklarını kaydedenneslihan tekin karacaer, “alınan belgelerle birlikte laboratuvarımız hembulunduğu lokasyonda, hem de ülkemizde yetkin bir laboratuvar haline gelmiştir.kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalara analiz desteği veren merkezimiz,aldığı bu yetkinlik belgeleri ile bölge halkına ve sanayiciye destek olmakta, çözümönerileri sunmaktadır. 27 araştırma laboratuvarını bünyesinde bulunduranmerkez, barındırdığı yaklaşık 300 cihazla, üniversite laboratuvarları arasındaönemli bir konuma gelmiştir” dedi. analiz hizmetlerine ve farklı kurumlarlaprotokol çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini bildiren dr. Öğr. Üyesineslihan tekin karacaer, kamu kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirerek,topluma hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

asÜrektörü prof. dr. yusuf Şahin, alınan akredite ve yetki belgeleriyle asÜbtam’ıngiderek büyüdüğünü belirterek, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!