Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ İHTİSASLAŞMA BELGESİNİ ALDI

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ihtisaslaşma sürecine dairfaaliyet

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ihtisaslaşma sürecine dairfaaliyet performanslarını izleme ve tecrübe toplantılarının ilkinin düzceÜniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirtti. 

“bölgeselkalkınma odaklı misyon farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi” kapsamındaihtisas üniversitesi seçilen yükseköğretim kurumlarının temsilcileri düzce’debir araya geldi. yükseköğretim kurulu (yÖk) yürütme kurulu Üyesi prof. dr. nacigündoğan, cumhurbaşkanlığı strateji ve bütçe başkanlığı, sanayi ve teknolojibakanlığı ile kalkınma ajanslarından yetkililerin de iştirak ettiği toplantıdakonuşan yÖk yürütme kurulu Üyesi prof. dr. naci gündoğan, yükseköğretimsisteminde birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade etti. eğitim-öğretimdekalite, çeşitlilik ve bölgesel kalkınmanın önemine dikkat çeken gündoğan, enönemli yapısal değişimin ise ihtisaslaşma çalışmaları olduğuna vurgu yaparak, projeile üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma dışında, bulunduğu bölgeninpotansiyelini etkin kullanma, bölgenin ihtiyaç duyacağı insan kaynağınıdeğerlendirme gibi olanaklar sağlayacağını kaydetti. tüm üniversitelerin aynımisyona sahip olmasının gelişmeye engel olacağı tespitinde bulunan prof. dr.gündoğan, üniversitelerin bir kısmının eğitim, bir kısmının araştırma, birkısmının ise bölgesel kalkınma alanlarında ülkeye katkı sağlayacağını söyledi.programın son bölümünde, içerisinde asÜ’nün de olduğu yeni ihtisasüniversitelerine belgeleri takdim edildi. asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, busürecin her aşamasını titizlikle takip ettiklerini, aksaray ve türkiye içindeğer üretmenin gayretinde olduklarını söyledi. 

düzenlenenetkinlik, üniversitelerin ihtisaslaşma çalışmalarındaki performans göstergelerinindeğerlendirilmesiyle sona erdi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Temiz Ekran Hareketi 81 İlde Aksaray’da da eş zamanlı yapıldı.
Sıradaki Haber Tüm Türkiye Aynı Anda Tek Ses Oldu: Çocuklarımızı Ekranlardan Kim Koruyacak?