Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ Engelsiz Üniversite Bayrağıyla Parlıyor: 14 Ödül Birden!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), engelsiz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), engelsiz üniversiteler sıralamasında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak yerini sağlamlaştırdı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen törende ASÜ, toplamda 14 bayrak ödülü alarak Türkiye genelinde beşinci sıraya yerleşti.

ASÜ, eğitimdeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Bu yılki tören, Ankara’da gerçekleştirildi ve ASÜ, başarılarıyla öne çıktı. ASÜ, iki birim için “turuncu bayrak,” dokuz birim için “yeşil bayrak” ve üç birim için de “mavi bayrak” olmak üzere toplamda 14 bayrak ödülü aldı. Turuncu bayrak, mekânda erişilebilirliği; yeşil bayrak, eğitimde erişilebilirliği; mavi bayrak ise sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirliği simgeliyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, aldıkları beşincilik ödülüyle gurur duyduklarını belirterek, her yıl başarılarını artırmak için gayret göstereceklerini ifade etti. ASÜ’nün başarısında emeği geçen herkese teşekkür eden Arıbaş, engelsiz kampüs uygulamasını daha da genişleterek yeni projeler üreteceklerini vurguladı.

ASÜ’nün başarıları arasında, Eğitim Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin “turuncu bayrak” ödülü alması, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ortaköy Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun “mavi bayrak” ödülü kazanması yer alıyor. Ayrıca, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ortaköy Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tıp Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de “mavi bayrak” alan birimler arasında yer alıyor.

ASÜ, engelsiz üniversite anlayışıyla öğrencilerin ve çalışanların her alanda eşit erişimine olanak sağlayarak başarılı bir model oluşturmayı sürdürüyor.

Haber Merkezi