aksaray Üniversitesi (asÜ) mühendislik fakültesiöğrencilerinden oluşan “asÜ up great” takımı, İnsansız hava aracı (İha)geliştirme desteği almaya hak kazandı.
tÜbİtak tarafından “döner kanat” ve “sabit kanat”kategorilerinde 5’incisi düzenlenen “uluslararası İnsansız hava araçlarıyarışması”na başvuruda bulunan ve ilgili kurul tarafından kavramsal tasarımraporu kabul edilen asÜ takımı, önemli bir başarıya imza attı. yarışmaya 3Şubat-30 nisan 2020 tarihleri arasında, 12’si yurtdışından 360 takım başvurudabulundu. takımların sunduğu kavramsal tasarım raporları kurul tarafındandeğerlendirildi ve 8’i yurtdışından 200 takım, 70 ve üzerinde puan alarakbaşarılı bulundu. bu takımlar 8 bin tl’lik, İha geliştirme desteği almaya hakkazandı. takımlar şimdi, belirlenen süre içinde detaylı tasarım raporlarınıbaşvuru sistemine yükleyecek. sabit kanat kategorisinde çalışan ve ilk adımıbaşarıyla geçen asÜ up great, 15-20 eylül 2020 tarihleri arasında, gaziantep’tedüzenlenecek olan “teknofest havacılık, uzay ve teknoloji festivali”kapsamındaki yarışmaya katılacak. yarışmada dereceye giren takımlara para vestaj ödülleri verilecek. akademik danışmanlığını asÜ Öğretim Üyesi prof. dr.Ünal akdağ’ın, akademik sorumluluğunu ise Öğretim görevlisi hakanpalancıoğlu’nun yaptığı asÜ up great takımında, furkan Özsüllü, mehmet Çağlı,kamilya zagrudinova, erkan Özdemir, serkan iğdır, mehmet aydın kömür, hasanhüseyin akyıl ve abdülbaki tanrıkulu isimli öğrenciler yer alıyor.
asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, böylesi önemlibir alanda başarı elde eden asÜ ekibinin tüm üyelerini kutladı ve başarılardiledi.
haber merkezi

