Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ BURSLU DOKTORA ADAYLARINI BEKLİYOR

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, asÜ’nün, doktoraprogramlarında öğrenim gören öğrencilere burs verme hakkı kazanan 75 üniversitearasına girdiğini söyledi.

devletüniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileridesteklemek amacıyla, yükseköğretim kurulu’nca başlatılan “100/2000 yÖk doktorabursu” programının dördüncü dönem başvuru sonuçları açıklandı. asÜ rektörüŞahin, ülkemizin küresel rekabeti açısından gelecek 10 yılda ihtiyaç duyulacak100 öncelikli alanda 2000 doktora öğrencisine burs vermeyi hedefleyen buprogramın dördüncü çağrı dönemi kapsamında, üniversiteler tarafından yapılanbaşvuruların panel değerlendirmeleri sonucunda, başarılı bulunan üniversitelerinkontenjan sayılarının belirlendiğini söyledi. prof. Şahin, şöyle devam etti:“asÜ fen bilimleri enstitüsü fizik anabilim dalının hesaplamalı bilim vemühendislik ve kimya anabilim dalının hidrojen ve yakıt pilleri alanındakibaşvurusu kabul görüldü ve Üniversitemiz burs verme hakkıkazanan 75 üniversite arasına girdi. bu kapsamda toplam 8 öğrencimize bursverilecek. hesaplamalı bilim ve mühendislik alanında destek alan diğer 7üniversitenin,  hidrojen ve yakıt pillerialanında destek alan diğer 4 üniversitenin köklü üniversiteler olması ve bizimde bu listeye girmemiz bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır. kamuda çalışmıyorolmak şartı aranan burs programında, şartı sağlayanlara eğitimleri sürecinceaylık 2 bin lira burs verilecek. İlgili başvurunun yapılmasına destek verenöğretim üyelerimize, konuyu hassasiyetle değerlendiren yükseköğretim kuruluyetkililerine en içten şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

başvuruve değerlendirme işlemleri için fen bilimleri enstitü web sitesindekiduyuruların takip edilmesi gerektiği belirtildi.

haber  merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber Aksaray’da okuryazar oranı kaç oldu?