Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ, BİLİMSEL BAŞARILARIYLA DA DİKKAT ÇEKİYOR

tıp, sağlık, kimya, fizik,

tıp, sağlık, kimya, fizik, yer ve çevre bilimlerikonularında dünyanın en saygın 82 bilimsel dergisinde yayınlanan makaleleritarayarak aylık ve yıllık listeler oluşturan nature index’in 2018 döneminikapsayan sıralaması yayınlandı. 

türkiyegenelinde sadece 68 üniversitenin girebildiği listede aksaray Üniversitesi (asÜ)40’ıncı sırada yer aldı.

2018yılı için türkiye’den sadece 68 üniversitenin yer aldığı listede asÜ, birçokköklü üniversiteyi de geride bırakma başarısı gösterdi. İlgili listede yer alanbilgilere göre asÜ, kimya alanında 21, fizik alanında da 31’inci basamaktabulunuyor. İki yıldır üst üste nature index’de sıralamaya giren asÜ, akademikalandaki istikrarlı başarısını devam ettiriyor. fen edebiyat fakültesi fizikbölümü Öğretim Üyesi doç. dr. sezgin aydın ve teknik bilimler meslekyüksekokulu Öğretim Üyesi doç. dr. cem burak yıldız’ın makalelerinin, 2018sıralamasına önemli katkılar sunduğunu belirten rektör prof. dr. yusuf Şahin,“emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyoruz. genç, dinamik ve çalışkan biryapıya sahip olan asÜ’nün yükselişi devam ediyor. pek çok bilimsel kritere göreüst basamaklarda yer alıyoruz. yeni liste de, başarılarımızın bir tesadüfolmadığının göstergesidir” dedi.

Şahin,her alandaki gayretli çalışmaların artan bir ivmeyle devam edeceğinibelirterek, şehri ve asÜ’yü daha yukarılara taşımanın gayretinde olduklarınıvurguladı.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!