Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ açıkladı; Uluslararası Aksaray Sempozyumunun sonuç bildirgesi yayınlandı

Aksaray Üniversite tarafından yapılan  açıklama ile sekizincisi düzenlenen Uluslararası Aksaray Sempozyumunun sonuç bildirgesi yayınlandı. 2023 yılı Ekim ayında gerçekleşen ve sekizinci düzenlenen sempozyumun bildirgesi yayınlandı.

Aksaray Üniversite tarafından yapılan 

Uluslararası Aksaray Sempozyumu; Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, ASÜ, Aksaray İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle yapılıyor.

İki gün süren sempozyum “1923’ten 2023’e Aksaray” temasıyla yapıldı. Aksaray’ın tarihi dokularının ele alındığı sempozyumda 39 çevrim içi bildiri sunuldu. Âşıklı Höyük, Zinciriye Medresesi, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı ve Tuz Gölü’nün potansiyelini yükseltecek görüşlerin ele alındığı bildirgede, Aksaray’ın turizmini canlandıracak ve katkı sunacak yeni güzergâhlar oluşturacağı yer alıyor.

Bildirge ile birlikte Aksaray’ın tarihi ve kültürel açıdan zengin bir il olmasına ilişkin turizm potansiyeline güç katacak ve yeni vizyonların oluşmasına imkan sunması ön görülüyor.

Fatma Altınok