Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMA PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

anadolu mektebi yazar okumaları

anadolu mektebi yazar okumaları projesi kapsamında “hikâyemizinyarım asırlık yerli sesi mustafa kutlu” paneli düzenledi. 

ahmet cevdet paşa sosyal bilimler lisesi konferanssalonunda düzenlenen programa aksaray valisi ali mantı, eski tarım bakanı veanadolu mektebi yazar okumaları projesi yürütme kurulu başkanı sami güçlü,milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal, okul müdürü orhan avan, anadolu mektebiaksaray koordinatörü ayşe karaman, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

aksaray valisi ali mantı yaptığı konuşmasında; yanlışlarınbilgisizlikten yapıldığını söyledi. İnsanların dünyada kesin olarakdeğiştireceği şeyin kendisi olduğunu ifade eden vali ali mantı; “millet olarakkendimizi değiştirmek zorundayız. İlmin ışığında kendimizi yeniden gözdengeçirmemiz lazım. tarihimize tefekkürümüze ve toplumumuza yeniden sahipçıkmamız lazım.  bu da ancak kafasındailim, yüreğinde irfan, bileğinde icraat olan nesillerle olur. bizim toplumolarak en büyük sıkıntılarımızdan birisi açık ve dürüst hareket edememe problemimizdir.açık ve dürüst hareket edebilmemiz için ilmi ve fikri cesarete sahip olmamızlazım. buda böyle programlarla sağlanabilir. bu tür programlar bu işinçekirdeği olacaktır.” dedi.

anadolu mektebi yürütme kurulu başkanı prof. dr. samigüçlü ise yaptığı konuşmasında; 5 yıllık süre içerisinde aksaray’da bu çalışmayürüttüklerini, bu süre içerisinde çok sayıda öğrencilerinin olduğunu söyledi.anadolu mektebinin “İlla emek anlayışında, içe doğru derinleşme ve çok kalıcıetki amacı taşıdığını kaydeden güçlü; ‘bu çalışmalarımızda aksaray’ı hep örnekolarak gösterdik. anadolu mektebi; anadolu toprakları için mektep veanadolu’dur. bizim 10 yazarı okuma programımız var. bu programı hakkıyla yapanbir öğrenci hayata çok donanımlı bir şekilde başlayacaktır. ’diye konuştu.

Öğrencilere seslenen güçlü: “gelecekte büyük rollerinsize düşeceğini bilerek hazırlanmanız gerekiyor. kim hazırlanırsa kader ona orolü verecektir. kim hazırsa verecektir. aksi halde o imkan ve fırsat gelsebizim haberimiz olmaz hazırsak farkına varabiliriz.’ dedi.

okul müdürü orhan avan ise; proje kapsamında belirlenenyazarları okuyan gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, geleceğintürkiye’sinin inşasında zengin birikime sahip ne istediğini bilen, idealleriolan ve bu ideallerine ulaşmak için yılmadan çalışan hedefi olan bireylerolacağını belirtti.  avan “okulumuzun anadolumektebi çalışmaları içerisinde yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz.gençlerimizin kitaplarla dost ve sırdaş olmaları için her türlü etkinlikleriyapıyoruz” dedi.

programda okul öğrencileri zeynep zülal bişkin, gökçendoğrusöz, nisa nur kaygın, büşra ata ve mert güldez mustafa kutlu okumalarınıöğrenciler ve katılımcılar ile paylaştılar.

program sonunda panelist öğrencilere başarı belgelerivali ali mantı ve anadolu mektebi yazar okumaları projesi yürütme kurulubaşkanı sami güçlü tarafından verildi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ağaçören İlçesinde faaliyet gösteren
Sıradaki Haber Ağaçören’de Eğitim Yılı Kapanışında Öğretmenlere Özel Kahvaltı!