Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylı öğrenciler Türkiye birincisi oldu

TUBİTAK tarafından bu yıl

TUBİTAK tarafından bu yıl 17.si gerçekleştirilen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının final etabı 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti.

Ankara’da gerçekleşen yarışmanın finalinde Türkiye’nin farklı noktalarından öğrencileri ve danışman öğretmenleri katılım sağladı. Yarışma kapsamında proje sahibi olan öğrenciler arasında Aksaraylı gençler da yer aldı.

Aksaraylı genç öğrenciler TUBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında geliştirdikleri “Otomatik Parlatıcının Pasların Giderilmesinde Kullanımı” isimli projeleriyle Türkiye birincisi olarak herkesi gururlandırdılar.

Fizik ve robotik kodlama alanında geliştirilen projenin yaratıcıları, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri olan; Yahya Baştuğ Çap, Beranur Öngün yarışmada dereceye girerek birincilik elde ettiler. Çap ve Öngün’e yarışma boyunca danışmanlık eden öğretmen Celal Öngün de birincilik anonsu esnasında öğrencilerinin yanındaydı.

Aksaray’a, bilim ve sanat camiasına ve eğitim dünyasına yaşattıkları bu gurur karşısında oldukça mutlu olan Yahya Baştuğ Çap ve Berranur Öngün altın madalya sahibi oldu.

Öğrencilerin elde ettikleri büyük başarı hakkında açıklama yapan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal gençleri ve danışman öğretmenlerini tebrik ettiği mesajda, “öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe