cumartesi günügençlik merkezinde yapılan liseler arası bilgi yarışmasını kazanan ahmet cevdetpaşa sosyal bilimler lisesi nisan’da nevşehir’de yapılacak bölge yarışmasındaaksaray’ı temsil edecek.
aksaray gençlik merkezinde jüri önünde yapılan ve her birsoruya 45 saniye cevap hakkının verildiği yarışmaya aksaray ahmet cevdet paşasosyal bilimler lisesinin temsilen cengâverler ve beş hececiler, güzel sanatlarlisesi adına ise yutan eleman isimli guruplar katıldılar.
yariŞmayi 20 soruya eŞİt Şekİlde cevap veren ahmet cevdetpaŞa lİsesİnİn İkİ gurubu kazanirkenken gÜzel sanatlar lİsesİ gurubu İseelendİ!
yarışmada üç guruba da 20 soru sorularak her bir soruiçin yarışmacılara 45 dakika cevap süresi verildi.
yapılan yarışma sonunda en az puanı alan aksaray güzelsanatlar lisesi yutan elemanlar gurubu elenirken, a.c.p. sosyal bilimlerlisesinden yarışmaya katılan cengaverler ve beş hececiler gurupları ise eşit puan aldılar.
ahmet cevdet paŞa sosyal bİlİmler lİsesİnİn 2 gurubunevŞehİre gİdebİlmek İÇİn yariŞti
aksaray’ı nevşehir de nisan da yapılacak olan bölge bilgiyarışmasında temsil edecek ekibin belirlenebilmesi için 20 sorudan eşit puanalan ahmet cevdet paşa lisesinin iki yarışmacıgurubu cengaverler ve beş hececilerarasından birincinin belirlenebilmesi için jüri tarafından 3 soru soruldu.
3 soruda eşitliğin bozulmaması üzerine sorulan 4. soruyubeş hececilerin bilmesi ile hem okullarını hem de ilimizi nevşehir’de nisan ayında yapılacak olan yarışmada temsiletme hakkını kazandılar.
(haber ve fotoğraflar ali genç)

