Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Yeni Müfredat Yolunda İlk Adım: Türkçe Öğretim Programı Kursu Başladı!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı İlköğretim Türkçe Öğretim Programı Eğitici Eğitimi Kursu açılışı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bayram Gündoğar ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Düzen katılım göstererek açılış gerçekleşti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı İlköğretim Türkçe Öğretim Programı Eğitici Eğitimi Kursu açılış amacı, günümüz teknolojilerinden ve iletişim imkanlarından yararlanma kullanma ve yorumlama becerileri kazandırılması öğretim programına endekslenmesi olarak belirlendi.

Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleşen eğitici eğitim kursu 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan kursta katılımcı öğretmenlere başarılar dileyen İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan,  yeni müfredatın tanıtılması, yaygınlaştırılması ve yorumlanması kapsamında gerçekleştirilecek olan  eğitimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Açılışta konuşmasında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bayram Gündoğar ise  Bakanlığın yeni müfredatının eğitime yeni bir anlayış getireceğini ifade ederek  öğretmenlere başarılar diledi.

Kurs kapsamında 81 ilden 113 öğretmen yer alarak öğretmenlerin kurslarını tamamlamalarının ardından görev yerlerine yeniden döndüklerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini meslektaşlarına en iyi şekilde aktaracakları ön görülüyor.

Fatma Altınok