Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da yapay zeka ile özel çocuklar teknolojiyi etkin kullanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından,

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, özel yetenekli çocukların teknoloji kullanımı geliştirmeye yönelik program hayata geçirildi. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Yapay Zekâ Uygulamaları Atölye Programını” duyurdu.

Yapay zekâ uygulamaları ile teknolojiyi etkili biçimde kullanmanın mümkün olduğuna değinen İl Müdürü Alpaslan, özel yetenekli çocukların teknolojiye olan yatkınlığını güçlendirmek için, düzenlenen bu programın oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Yapay Zeka Uygulamaları Atölye Programı ile özel yetenekli öğrencilerin teknolojiyi etkin kullanmaları, bilişim alanında yeni beceriler kazanmaları ve bilgi işlemsel düşünme yetenekleri güçlendirilecek.

Özel yetenekli çocukları yapay zeka teknolojileri alanında desteklemek amacıyla geliştirilen program, Türkiye’de bu bağlamda hazırlanan ilk program olma özelliğini taşıyor. Program kapsamında; yapay zekânın temelleri, makine öğrenmesi, yapay sinir ağları, doğal dil işleme, bulanık mantık, yapay zekâ ve etik, proje geliştirme ve problem çözme öğrenme alanlarına ilişkin içeriklerden oluşan 35 farklı etkinlik yer alıyor. Programın daha etkili olabilmesi adına, program kapsamında geliştirilen dijital materyaller öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunuluyor.

Haber: Ağustos Gerçe