Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullarda öğrenci ve velilere yeni bir hizmet

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Aile Destek Birimi Programı tarafından genelinde rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullardaki öğrenci ve velilere yönelik yeni bir hizmet sunuluyor.

Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Aile Destek Birimi Programı kapsamında görev yapan psikolojik danışman/ rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri Aksaray genelinde rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullarda öğrenci ve velilere yönelik eğitim ve mesleki yönelimleri üzerine bilgilendirme yapılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda okul, aile ve öğrenci iş birliğini sağlanması hedefleniyor. İş birliği kapsamında veliler bilinçli ve farkındalık düzeyleri yükseltilmesi amaçlanıyor.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile psikolojik danışman ve rehber öğretmeni olmayan her kademeden okullardaki veliler, Ram Aile Destek Biriminden talep etmeleri doğrulusunda psikolojik ve eğitim hizmetinden faydalanabilecekleri belirtildi.

Haber: Fatma Altınok