Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da okuryazarlık oranı kaç oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’ın okuryazar nüfus oranı belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımlamış olduğu Nisan ayı il sunumu verilerine göre Aksaray’da 6 yaş ve üzeri bireylerin okuryazarlık oranına dair veriler netlik kazandı. TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında Aksaray’ın okuryazarlık oranının yıllara göre değişkenlik kazandığı görülürken, okuryazarlığın arttığı bilgisi aktarıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun aktardığı veriler kapsamında Aksaray’da 6 yaş ve üzeri kişilerin okuryazarlık oranı belli oldu. 2020,2021 ve 2022 yıllarını kapsayarak yayımlanan sonuçlara göre Aksaray’da 2020 yılında görülen okuryazarlık oranı yüzde 96,48 oldu.

TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında yer alan bilgilere göre Aksaray’da 2021 yılında 6 yaş ve üzeri kişiler temel alınarak yapılan analizde 2021 yılında okuryazarlık olanı şehir içerisinde yüzde 96,64, oldu. Bu oran 2022 yılında ise yüzde 96,75 bandından yer aldı.

Yayımlanan bu veriler şehrin, okuryazarlık oranını öne çıkarmak ve Aksaray’da okuryazarlığa dikkat çekmek bakımından önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe