Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da okuryazar oranı kaç oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre Aksaray’da okuryazar nüfus oranının kaç olduğuna dair detaylar belli oldu. Yayımlanan veriler kapsamında 2021-2023 yıllarında Aksaray’daki okuryazar nüfusa dair detaylar yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

TÜİK tarafından düzenli olarak yayımlanan il sunumu verileri kapsamında Aksaray’ın okuryazar nüfus oranına yönelik son durumun ne olduğu da merak konusu oldu. 6 yaş ve üzeri kişiler baz alınarak oluşturulan istatistikler kapsamında Aksaray’ın 2021-2023 yılı içerisindeki güncel okuryazar oranı netlik kazandı. Buna göre; Aksaray’da 2021 yılındaki okuryazar oranı 96,64 oldu.

Yayımlanan verilerin devamında bakıldığında 2022 yılı ve 2023 yılında da bezer oranlara rastlandığı görüldü. 2022 yılında Aksaray’daki okuryazar oranı 96,75 oldu. Bu oran 2023 yılı için ise 96,85 olarak kaydedildi.

TÜİK tarafından yayımlanan bu veriler Aksaray’da okuryazar sayısının ortaya koyulması bakımından önem arz ederken aynı zamanda şehir içerisinde eğitime verilen önemin de bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Ağustos Gerçe