Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da öğretmenlere deprem eğitimi; öğretmen güvenliği ön planda!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Aksaray Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen “Deprem Bölgesinde Göreve Yeni Başlayan Öğretmenlerin Mesleğe Başlama Eğitimi” faaliyetine katılan öğretmenler ile görüştü.

Aksaray Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen göreve yeni başlayan öğretmenlere deprem bölgesine görev içerisindeyken karşılaşabilecekleri olası deprem durumu içinde neler yapılması gerektiği hakkında bilgililer veren bir etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye konumu itibariyle deprem bölge olarak kabul edilen bir ülke olmakla birlikte 6 Şubat tarihinde yaşanan elim bir afet sonucu çok sayıda can kaybı ve mağduriyet yaşanmasının ardından Türkiye’de gerekli kurumlar depremde farkındalık yaratmak amacıyla eğitim vermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan “Deprem Bölgesinde Göreve Yeni Başlayan Öğretmenlerin Mesleğe Başlama Eğitimi” kapsamında İl Müdürü Alpaslan önderliğinde göreve yeni başlayan öğretmenlere deprem yönelik bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin deprem riski taşıyan bölgelerde görev yapacak olmalarında ötürü Bakanlık tarafından harekete geçirilen bu eğitim uygulaması ile öğretmenleri deprem afeti esnasında kendilerini ve öğrencileri nasıl koruyacakları hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlendi. Program kapsamında öğretmenlerin; kriz yönetimi, acil iletişim, ilk yardım ve diğer acil durum becerilerinin geliştirilmesini amaçlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, eğitim faaliyeti kapsamında kurs yöneticilerinden eğitim hakkında bilgiler aldı. Daha sonra başka illere gidecek öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Alpaslan göreve yeni başlayan öğretmenlere görevlerinde başarılar dileğini sunarak eğitim vermekte görevli olan kurs yöneticilerine teşekkür etti.

Haber: Fatma Altınok