Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Konulu Toplantısı gerçekleşti

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında yapılan toplantılara bir yeni daha eklendi. İl Müdürü başkanlığında Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Konulu Toplantısı yapıldı.

Aksaray İl Milli Eğitim

Toplantıya, Şube Müdürü Bilal Eği, İlçe Millî Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürleri, MESEM Müdürleri, Resmi ve Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri katıldı.

Toplantıda, yeni eğitim öğretim süreci boyunca hedeflenen çalışmalara yer verildi. Aksaray’da eğitim başarı seviyesini arttırmak, akademik seviyeyi yükseltmek hedefleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Alpaslan, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Yıllık Programı, 2024-2026 Orta Vadeli Program ve MEB Stratejik Planı (2024-2028) doğrultusunda mesleki ve teknik eğitimde yeni bir vizyon oluşturulması için hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, Cumhurbaşkanımızın onayı ile yayımlandı” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının stratejik planında mesleki ve teknik eğitim politikaları amacı kapsamında sektörlerle işbirliği içerisinde olarak mesleki eğitimin erişimini ve kalitesini arttırmak amaçlanıyor. Bu kapsamda öğrencilere temel mesleki beceri kazandırılması, mesleği sevdirmek, iş hayatına uyumu sağlamak hedefleniyor. toplantıda “Zanaat Atölyeleri” kurulacağı açıklandı.

2024/2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında meslek liselerine bünyesindeki ortaokullarının açılması hedefleniyor olup çalışmalar değerlendirildi.  Bu çalışmanın hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Fatma Altınok