Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da karne heyecanı yaşanıyor; 94 bin öğrenci karne alıyor

Aksaray’da 94 bin öğrenci,

Aksaray’da 94 bin öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karnelerini alarak yaz tatiline girdiler. Kömürcü Mehmet Baysal İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan katıldı.

KARNE DAĞITIM TÖRENİ COŞKULU GEÇTİ

Kömürcü Mehmet Baysal İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, okulun ikiz öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Törene katılan yetkililer, okul bahçesinde toplanan velilere selam vererek karne heyecanını paylaştılar. İlkokul birinci sınıfında yapılan törende, öğrencilerin karneleri ve hediye kalemleri Vali, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi.

VALİ KUMBUZOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE TAVSİYELER

Törende konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 476 okulda 94.000 öğrencinin karnelerini aldığını belirterek tüm öğrenci, öğretmen ve aileleri tebrik etti. Kumbuzoğlu, “Bütün öğrencilerimizi ve onlara emek veren öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz ders çalışarak ve sınavlara girerek yoruldular; bu nedenle dinlenmeyi hak ettiler. Bol bol dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Ailelerimize de çocuklarımızı her şartta sevgiyle kucaklamalarını öneriyorum” dedi. Öğretmenlerin zor şartlar altında fedakârca çalıştığını belirten Vali, onları da tebrik etti ve geleceklerinin parlak olması temennisinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER: “HERKES KARNE HEYECANI YAŞIYOR”

Belediye Başkanı Evren Dinçer de törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin karnelerini hayırlı olmasını diledi ve karne gününün herkes için bir heyecan vesilesi olduğunu vurguladı. Dinçer, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz bugün büyük bir heyecan yaşıyor. Yaz tatilinin verimli geçmesi adına Aksaray Belediyesi olarak çeşitli programlar düzenledik. Eğitici, öğretici ve eğlenceli zaman geçirmelerini planladık” dedi. Ayrıca, velilerin öğrencilerden daha heyecanlı olduğunu gözlemlediğini belirten Dinçer, tüm eğitim camiasını ve velileri tebrik etti.

Törenin ardından Okul Müdürü Mehmet Uzun, okul hakkında bilgi verdi ve program sona erdi.
Aksaray’da öğrenciler yaz tatiline girerken, tüm kentte karne heyecanı yaşandı. Eğitim yılının sona ermesiyle birlikte hem öğrenciler hem de eğitimciler yaz tatiline merhaba dedi.

Ağustos Gerçe