Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ilk beyaz önlüklerini giydiler!

Aksaray Üniversitesinin ev sahipliği

Aksaray Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Tıp Fakültesi Dönem-1 öğrencilerin beyaz önlük giyme töreni Aksaray Üniversite Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş öncülüğünde gerçekleşti.

         

2006 yılında Aksaray ilinde eğitim ve öğretim alanında faaliyet göstermek adına kurulan Aksaray Üniversitesi yıllar içinde birçok projeyle birlikte gelişim göstererek Tıp Fakültesi öğrencilerine fırsatlar sunuyor.

Yeni açılan Tıp Fakültesi bölümünün öğrencilerine ilk beyaz önlük giydirme töreni gerçekleşti. 121 öğrenci ve ailelerinin katılım gösterdiği törende Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönemin ilk tıp öğrencileri Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ın öncülüğünde beyaz önlüklerini giydi.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen törende açılış konuşmasını yapan Rektör Arıbaş; “Çok çalışacaksanız, çok çaba sarf edeceksiniz, çok badire atlatacaksınız, çok büyük risklerle karşı karşıya kalacaksınız. İnsanlara faydalı olmak adına tüm bunları göze alabilmek gerçekten güzel yürekli olmayı gerektiriyor. Bugün bizler, güzel yürekli evlatlarımızla birlikte büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyoruz” dedi.

Hizmet eden hekimler yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çalışacağız diyen Rektör Arıbaş, “Beyaz saflığın, temizliğin, iyiliğin, dürüstlüğün, sevginin ve temizliğin sembolüdür. Öğrencilerimiz beyaz önlüğü taşıdıkları sürece bu değerlere de sahip çıkmak zorundadır. Bizler, onların vatanını seven, doğruluktan yana olan, insanlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden hekimler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bunu yapabilecek altyapımız da kadromuz da birikimimiz de var” şeklinde konuştu.

Rektör Arıbaş, öğrencilerin velilerine yönelik “Çok kıymetli anne-babalar çocuklarını iyi bir hekim olması için bize emanet ettiler. Biz de altı yıl sonra evlatlarımıza hekimlik cübbelerini giydirerek insanlığa hizmet için memleketin dört bir yanına göndereceğiz” dedi.

Haber: Fatma Altınok